top of page

Извънредни ситуации

Консулската служба на Посолството на Република България в Израел установява контакт с българските граждани, пребивававщи на територията на страната, в случаи на извънредни ситуации. С оглед необходимостта от оказване на навременно и адекватно съдействие при възникнала необходимост, отправяме молба към българските граждани, намиращи се в Израел, да изпратят своите пълни имена, ЕГН, адрес на пребиваване и телефонни номера на електронен адрес Consulate.TelAviv@mfa.bg 

Обръщаме внимание, че изпращането на горната информация е по желание на всяко лице, като същевременно подчертаваме, че предоставянето й преди възникване на извънредна ситуация спомага за по-добрата реакция от страна на Консулската служба.

За да бъдете информирани по време на Вашето пребиваване в Израел, инсталирайте мобилното приложение на Министерството на външните работи - "Пътувай информирано". Приложението е налично за потребителите на оперативната система Андроид тук и за потребителите на оперативната система Епъл тук.

 

Информация относно възникващи извънредни ситуации и начините за действие можете да откриете на Националния портал за извънредни ситуации на Израел: https://www.oref.org.il/en

Препоръки за действие във връзка с настоящата извънредна ситуация в страната можете да откриете на: https://www.mfa.bg/bg/embassyinfo/israel както и на официалните уеб страници на държавните институции на Израел.

bottom of page